Historisk arkiv

Vil ha ny orientering om Sykehuset Asker og Bærum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har bedt om et møte med Helse Sør-Øst for å få en ny orientering om arbeidet som skjer i Vestre Viken HF på bakgrunn av den interne revisjonsrapporten fra sykehuset i Bærum.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har bedt om et møte med Helse Sør-Øst  for å få en ny orientering om arbeidet som skjer i Vestre Viken HF på bakgrunn av den interne revisjonsrapporten fra sykehuset i Bærum.

Torsdag etter påske holder Vestre Viken HF et ekstraordinært styremøte for å gå i gjennom alle sider av denne revisjonsrapporten.

– Jeg er glad for at styret handler raskt i denne saken, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

– Jeg ser svært alvorlig på de avvikene som er avdekket i denne revisjonsrapporten og jeg har bedt om et møte med Helse Sør-Øst umiddelbart etter styremøtet i Vestre Viken HF for å bli orientert om hva som blir gjort i forbindelse med denne rapporten, med særlig fokus på hva som gjøres for å sikre at de rammede pasientene får en god oppfølging.

Samtidig understreker hun at saken fortsatt er under politietterforskning, og at Helsetilsynet er tungt inne i saken.

På oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet har de regionale helseforetakene foretatt en gjennomgang av systemer og rutiner for ventetider. Denne gjennomgangen avdekket ikke systematiske endringer av frister for rett til nødvendig helsehjelp ved andre sykehus.

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på: Facebook | Twitter | Flickr | Youtube