Historisk arkiv

Fiskeri- og kystministeren og helse- og omsorgsministeren setter fokus på ernæring og sjømat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøker tirsdag Hunstad Barnehage i Bergen som ledd i ”Fiskesprell” – arbeidet med å få barn i norske barnehager til å spise mer sjømat. Statsrådene vil også besøke Helse Bergen HF for å få kunnskap om ernæringsarbeidet ved Haukeland sykehus.

Pressen inviteres til å delta.

Steder i Bergen: Haukeland sykehus, Hunstad barnehage

Tirsdag 29.november

Program

Kl. 08.30 – 09.50 Besøk ved Haukeland universitetssjukehus

Statsrådene får informasjon om ernæringsstrategien til Helse Bergen, v/ adm. dir. Stener Kvinnsland. Det blir også omvisning på produksjonskjøkkenet og på avdeling for kreftbehandling og medisinsk fysikk med orientering om ernæringsmessig risiko og ernæringsbehandling. Statsrådene møter pasienter og ansatte underveis.

Kontaktperson: Kommunikasjonssjef Ingrid Vigerust, tlf. 901 24 697.

Kl. 10.00 - 11.00 Besøk i Hunstad barnehage ”Fiskesprell”

Statsrådene skal besøke Hunstad barnehage som har deltatt på Fiskesprell.

Fiskesprell har som målsetning å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler og inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehager og skoler. Fiskesprell er organisert gjennom folkehelsearbeidet som arrangerer kurs i det enkelte fylket. I Hordaland har det blitt avholdt 8 Fiskesprellkurs der 85 barnehager deltok. Interessen for kursene er stor, og flere barnehager står på venteliste.

Adresse: Hunstad barnehage. Jonas Lies vei 59 (rett over gaten fra Årstad kirke).

Les mer om fiskesprell

Kontaktperson: Kommunikasjonsrådgiver Pål Einar Skogrand (pes@fkd.dep.no / tlf. 97 71 58 20)

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter