Historisk arkiv

Helse- og omsorgsministeren deltar på verdens helseforsamling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er i Genève 16. og 17. mai for å delta på verdens helseforsamling i WHO. Årets generaldebatt har hovedfokus på forebygging og kontroll av ikke-smittsomme sykdommer.

– Vi vil i debatten understreke viktigheten av å styrke WHOs rolle som den ledende internasjonale organisasjonen for å takle økningen i ikke-smittsomme sykdommer. Disse sykdommene representerer en stor utfordring for både fattige og rike land, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

En rekke saker på dagsorden er viktige for Norge. Helseforsamlingen vil blant annet diskutere reform og fremtidig finansiering av WHO og organisasjonens mandat og kjernefunksjoner, samt pandemirelaterte saker, eliminering av koppevirus, ikke-smittsomme sykdommer og helsesystemstyrking.

– Ettersom WHO er på vei inn i en reformprosess, er det svært viktig at Norge, som en betydelig bidragsyter, sørger for at WHO fortsatt får en ledende internasjonal rolle på helseområdet, sier Strøm-Erichsen.

Utover det ordinære programmet vil helse- og omsorgsministeren blant annet møte sine polske og slovenske kollegaer. Hun vil også møte helseministre fra Frankrike, Senegal, Sør-Afrika, Thailand, Indonesia og Brasil for å diskutere global helse.

Mer informasjon om verdens helseforsamling

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter