Historisk arkiv

I verdenstoppen mot akutt hjerteinfarkt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

I følge en rapport offentliggjort fra OECD i dag har Norge nest lavest dødelighet – 2,5 prosent og kortest liggetid i verden for pasienter med akutt hjerteinfarkt. – Dette viser at ansatte i norsk helsevesen gjør en fantastisk innsats, og at det var riktig med de store endringene vi har gjort innenfor sykehusenes akuttfunksjoner sier helse- og omsorgsminister Anne- Grete Strøm- Erichsen.

En fersk rapport fra OECD viser at dødeligheten innen 30 dager for pasienter med akutt hjerteinfarkt er betraktelig forbedret fra 9 prosent i 2000 til 2,5 prosent i 2009.
Bare Danmark med en dødelighet på 2,3 prosent er bedre enn Norge. På plassene etter Norge følger Sverige med 2,9 prosent og Island med 3 prosent dødelighet.

- Det kan nok være mange årsaker til den gledelige utviklingen, men det er ingen tvil om at dette også er et uttrykk for at utviklingen innen norsk helsevesen neppe er fullt så gal som enkelte kritikere vil ha det til. Vi må stadig endre sykehusene for å ta i bruk ny behandling, selv om noen endringer kan være upopulære. Sentralisering av akuttilbudet for hjerteinfarkt har vært viktig for å gi pasienter livreddende utblokking av blodårene til hjertet. Vi har nå nest høyest overlevelse og kortest liggetid i verden etter akutt hjerteinfarkt. Jeg har ambisjon om at vi kan bli enda bedre, og jeg vil fortsette å måle sykehusene sier helse- og omsorgsministeren.

 Les hele OECD-rapporten her

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter