Historisk arkiv

Samhandlingsreformen gjennomføres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Det tas nå flere grep for å sette samhandlingsreformen ut i livet. Det etableres en koordineringsgruppe og et nasjonalt nettverk for å understøtte arbeidet med reformen. Fylkesmennene styrkes. Torsdag møter helse- og omsorgsministeren representanter fra kommuner, fylkeskommuner og helseforetak.

Det tas nå flere grep for å sette samhandlingsreformen ut i livet. Det etableres en koordineringsgruppe og et nasjonalt nettverk for å understøtte arbeidet med reformen. Fylkesmennene styrkes.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på samhandlingskonferansen 23. juni

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på samhandlingskonferansen 23. juni.

Nylig arrangerte Helse- og omsorgsdepartementet en konferanse med samhandlingsreformen som tema. Med det starter dialogen med aktørene i helse- og omsorgstjenestene etter at samhandlingsreformen nylig ble vedtatt i Stortinget.

– Nå gjennomfører vi samhandlingsreformen. For å lykkes er det avgjørende at de som skal sette reformen ut i livet har tett kontakt. Nå skaper vi arenaer for å sikre dette, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Departementsråden i Helse- og omsorgsdepartementet kommer til å lede en sentral koordineringsgruppe der flere departementer, KS, fylkesmennene, de regionale helseforetakene og Helsedirektoratet vil være representert.

1.juli blir det opprettet et nasjonalt nettverk som skal støtte opp under arbeidet med reformen gjennom informasjon og rådgivning til kommuner, sykehus og utdanningsinstusjoner.  Nettverket, ledet av prosjektdirektør Tor Åm, vil også ha som oppgave å overvåke reformarbeidet og rapportere til Helse- og omsorgsdepartementet og koordineringsgruppen. De regionale helseforetakene, fylkesmennene, Helsedirektoratet, KS og Kunnskapsdepartementet skal være representert i det nasjonale nettverket.

Fylkesmannsembetene i Oslo/Akershus, Hordaland, Sør-Trøndelag og Troms styrkes med ett årsverk hver. De fire årsverkene skal styrke fylkesmennene som helhet i gjennomføringen av reformen og inngå i det nasjonale nettverket som nå etableres.

Helse- og omsorgsdepartementet vil sørge for at iverksettelsen av samhandlingsreformen skjer i nær dialog med brukerorganisasjoner, ansattes organisasjoner og andre interessegrupper.

Departementet og KS har inngått en intensjonsavtale for å samarbeide om gjennomføringen av samhandlingsreformen.

Helsedirektoratet vil også ha en viktig rolle i arbeidet med å sette reformen ut i livet.

Følg samhandlingskonferansen direkte på nett-TV her.

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter