Historisk arkiv

Syntetisk hasj oppført på narkotikalisten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Statens legemiddelverk har i dag ført opp åtte cannabinoider, også kalt syntetisk hasj, på narkotikalisten. Dette er stoffer som gir lignende virkning som cannabis.

Statens legemiddelverk har i dag ført opp åtte cannabinoider, også kalt syntetisk hasj,  på narkotikalisten. Dette er stoffer som gir lignende virkning som cannabis.
 
– Dette vedtaket er et resultat av godt samarbeid mellom Tollvesenet, politiet og Legemiddelverket . Vi er kjent med at stoffer som ennå ikke er tatt opp på narkotikalisten i økende grad har blitt innført til Norge, blant annet etter bestilling gjennom internett. Oppføring av disse nye stoffene på narkotikalisten er viktig for at politi og tollmyndigheter skal begrense importen av syntetisk hasj til Norge, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Forslaget om å forby de åtte cannabionidene ble sendt ut på høring 25. november i år, med to ukers høringsfrist, for at forbudet skulle kunne tre i kraft før nyttår. 

Les mer om forbudet på nettsidene til Statens legemiddelverk

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter