Historisk arkiv

Spørsmål 1291 til skriftlig besvarelse - pasienttransport - tiltak for trygging av distriktsdrosjene - fra stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Jeg viser til brev fra Stortingets president av 8. juni 2009, vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentanten Olav Gunnar Ballo:

Norges Taxiforbund har i brev til statsråden i januar -09 etterlyst tiltak som kan bidra til å trygge distriktsdrosjene. En rekke oppdrag for pasienttransporter har gått til andre aktører, med bakgrunn i konkurranseutsetting av disse transportene. Konsekvensene av problemstillingen er også reist av seks nordnorske stortingsrepresentanter i brev til statsråden febr. -09, men ingen av henvendelsene er besvart. Hva er statsrådens svar på henvendelsene?

Svar:
Det pågår et samarbeid mellom de berørte departementene om denne saken. Saken er krevende siden den berører flere myndighetsområder, samt at den også har problemstillinger som knytter seg til regelverket for offentlige anskaffelser, EØS-avtalen m.v.

Jeg vil sørge for at stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo blir orientert når svarene på de nevnte henvendelsene foreligger.

Med vennlig hilsen
Bjarne Håkon Hanssen