Historisk arkiv

Spørsmål nr. 1582 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svarer på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Mazyar Keshvari om den økonomiske situasjonen ved Oslo universitetssykehus HF.

Jeg viser til brev fra Stortingets president datert 8. juni 2011 vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Mazyar Keshvari:

Undertegnede viser til situasjonen knyttet til Oslo Universitetssykehus. Det er bekymringsfullt at man ikke har en avklart økonomisk situasjon, i forhold til de innsparingskrav sykehuset er stilt ovenfor. Det registreres at direktøren har gått av som følge av hennes krav om mindre innsparinger, for å ivareta pasientenes og de ansattes situasjon og trygghet. Er helseministeren tilfreds med situasjonen ved OUS og kan hun garantere at pasientene i Oslo ikke blir skadelidende som følge av den krevende økonomiske situasjonen?

Svar:
Som svar på spørsmålet fra representanten, viser jeg til redegjørelsen jeg holdt i Stortinget om dette temaet fredag 10. juni 2011.

Med vennlig hilsen
Anne-Grete Strøm-Erichsen