Historisk arkiv

Spørsmål nr. 1694 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svarer på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland om nytt psykiatrisenter i Trondheim.

Det vises til brev fra Stortingets president av 20. juni 2011 med følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Linda C. Hofstad Helleland.

”Hva er status i arbeidet med å etablere ett nytt psykiatrisenter i Trondheim som blant andre Statsråd Trond Giske har lovet velgerne i Sør-Trøndelag ved gjentatte anledninger?”

Svar:
Helse Midt-Norge RHF har ansvaret for å gi et best mulig helsetilbud og sikre nød-vendige helsetjenester til de som bor i helseregionen. I dette ligger også ansvar for å planlegge og prioritere investeringsprosjekter i regionen innenfor helsefaglige og økonomiske rammebetingelser. 

Jeg er kjent med at det er utarbeidet planer for et psykiatrisenter ved St. Olavs hospital. Som premiss for igangsetting av fase 2 av St. Olavs hospital ble det i foretaksmøte i Helse Midt-Norge i desember 2005 gitt lovnad om en framtidig inntektsøkning for å kunne håndtere investeringer i regionen. Innenfor nye og økte rammebetingelser måtte Helse Midt-Norge vurdere mulig prioritering av et psykiatrisenter samt andre investeringsprosjekter i regionen. Styret for Helse Midt-Norge RHF har vedtatt at andre investeringsprosjekter skal prioriteres før i tid. Jeg viser her blant annet til barneavdelingen ved Ålesund sykehus som nylig ble åpnet og til behovene for nye sykehusinvesteringer i Møre og Romsdal.

Med vennlig hilsen
Anne-Grete Strøm-Erichsen