Historisk arkiv

Spørsmål nr. 1878 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svarer på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Elisabeth Røbekk Nørve om fordeling av rammemidler Helse Midt-Norge RHF

Jeg viser til brev fra Stortingets president av 6. september 2011 vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Elisabeth Røbekk Nørve:

”På hvilken måte ville Helse Midt-Norge RHF sin fordeling av rammemidler til helse-foretakene vært annerledes om de hadde blitt fordelt etter samme kriterier, hensyn og vekting som Helse Vest RHF har lagt til grunn for fordelingen mellom sine underliggende helseforetak?”

Svar:
Styret for Helse Midt-Norge RHF har vedtatt å innføre ny finansieringsmodell for helseforetakene i Helse Midt-Norge. Denne modellen bygger på prinsippene fra Magnussen-utvalget (NOU 2008:2), som utarbeidet nye kriterier for fordeling av midler mellom de regionale helseforetakene, og som ble tatt i bruk fra 2009.  Etter de opp-lysninger jeg har, baserer Helse Vest RHF seg også på prinsippene i ”Magnussen-modellen” ved fordeling av inntekter mellom sine helseforetak. Det samme gjelder også for Helse Sør-Øst RHF og Helse Nord RHF. De regionale helseforetakene er imidlertid ikke kommet like langt i innfasingen av sine inntektsmodeller.

Med vennlig hilsen

 

Anne-Grete Strøm-Erichsen