Historisk arkiv

Spørsmål nr. 650 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svarer på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Laila Dåvøy om Sølvskottberget.

Jeg viser til brev fra Stortingets president av 12. januar 2011 vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Laila Dåvøy:

”Jeg viser til mitt tidligere spørsmål til skriftlig besvarelse fra om Sølvskottberget. Institusjonen har fått endelig avslag på sin anke fra Helse Sør-Øst og må gå til avvikling. Et unikt tilbud forsvinner. Her har pasientene oppholdt seg inntil seks uker. Det finnes ingen tilsvarende tiltak. Senest i går fikk Sølvskottberget inn søknader om behandling av ME-pasienter, innvilget av Helse Sør-Øst. Disse pasientene vil nå få melding om at de likevel ikke kan få opphold. Hvilke behandlingstilbud skal erstatte Sølvskottberget?”

Svar:
Jeg viser til tidligere svar på spørsmål til skriftlig besvarelse til Stortingets president vedrørende tilbudet til ME-pasienter ved Sølvskottberget datert 23.11, 24.11, 29.11, 30.11 og 23.12.2010.

Helse Sør-Øst RHF avsluttet før jul anbudsrunden innenfor rehabiliteringsområdet.
I den forbindelse ble det inngått avtale med flere institusjoner om levering av tjenester innen området kroniske muskel- og bløtdelssmerte og utmattelsestilstander, herunder ME. De inngåtte avtalene skal i perioden 2011-2014 dekke behovet for rehabiliteringsplasser for denne gruppen. Tilbudet til pasienter med CFS/ME skal i denne perioden blant annet gis ved Vikersund kurbad, Sørlandets rehabiliteringssenter og CatoSenteret.

Helse Sør-Øst RHF har informert meg om at de har vært i dialog med Sølvskottberget vedrørende tilbud til pasienter som er henvist i den tidligere avtaleperioden, men som ikke har fått gjennomført sin behandling. Når det gjelder pasienter som er henvist og har ventet på opphold ved Sølvskottberget, vil Helse Sør-Øst RHF i en overgangsperiode dekke utgiftene slik at disse kan få gjennomført sin behandling ved institusjonen.

Med vennlig hilsen
Anne-Grete Strøm-Erichsen