Historisk arkiv

Spørsmål nr. 77 til skriftlig besvarelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen svarer på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Jon Jæger Gåsvatn om utvikling i sykehusprosessen i hovedstaden.

Jeg viser til brev fra Stortingets president av 13. oktober 2011 vedlagt følgende spørsmål til skriftlig besvarelse fra stortingsrepresentant Jon Jæger Gåsvatn:

”Vil helseministeren i nær fremtid orientere Stortinget om utviklingen i sykehusprosessen i hovedstaden, hvilke konsekvenser det har for pasientbehandling, pasientsikkerhet, prosjektets økonomiske utvikling samt konsulentbruk versus ansattes medvirkning”?

Svar:
Jeg har orientert om omstillingene i hovedstadsområdet i Prop. 1 S (2011-2012) for Helse- og omsorgsdepartementet under økonomi og organisasjon side 106, under hovedstadsprosessen side 106-107, under oppfølging av organisasjonsendringene i hovedstadsområdet side 111-112 og under budsjettforslaget på kap. 732, post 82 Investeringslån side 130. Jeg vil for øvrig vise til redegjørelsen som ble gitt i Stortinget i juni 2011.

Jeg vil selvfølgelig svare Stortinget fortløpende på spørsmål om denne saken. Dersom Stortinget i tillegg ønsker en ny redegjørelse, vil jeg gjøre dette. Jeg følger prosessen nøye gjennom Helse Sør-Øst RHF og har stilt krav om detaljert rapportering både på kvalitet og økonomi.

Med vennlig hilsen

Anne-Grete Strøm-Erichsen