Historisk arkiv

FNs internasjonale eldredag 1. oktober 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Avisinnlegg

Første oktober er FNs internasjonale eldredag.

Første oktober er FNs internasjonale eldredag.
 
Regjeringens omsorgsmelding fra høsten 2006 viste at utfordringene knyttet til den aldrende befolkningen, ikke er et snevert ansvar for de kommunale omsorgstjenestene. Utfordringene må møtes på mange områder – både offentlig sektor, familien og frivillige organisasjoner.
 
Regjeringen har derfor hatt eldreomsorg som en av sine viktigste saker helt fra starten. Ansvaret for en bedre eldreomsorg deles av hele regjeringen. Styrkingen av kommunenes økonomi har muliggjort 7 800 nye årsverk til omsorg, og regjeringens mål om 10 000 nye årsverk innen 2009 vil nås før tiden. De nye årsverkene gir ansatte i omsorgstjenesten litt bedre tid til brukerne.
 
Regjeringen vil om kort tid presentere en egen demensplan. I denne planen retter vi oppmerksomheten mot situasjonen for personer med demens og deres pårørende. Regjeringen har i tillegg som mål å gi investeringstilskudd til 12 000 sykehjemsplasser og omsorgsboliger i perioden 2008–2015. Investeringstilskuddet vil bli nærmere omtalt i statsbudsjettet, som legges fram på fredag.
 
Gjennom ”Den kulturelle spaserstokken” har vi sett et stort engasjement for å sette kultur og gode opplevelser på dagsorden. Kulturministeren mottok langt flere søknader enn forventet, derfor øker vi tilskuddet for 2008.