Historisk arkiv

Diakonhjemmet sykehus 120 år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Helse- og omsorgsdepartementet

Hilsningstale, 20. april 2010

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens hilsningstale ved åpning av nytt påbygg på Diakonhjemmet sykehus og gratulasjon med 120-årsjubileet.

Kjære alle sammen,

Takk for invitasjonen

Det er en stor glede for meg å stå for den offisielle åpningen av nytt påbygg og samtidig kunne gratulere sykehuset med 120 gode år.

Diakonhjemmet sykehus er lokalsykehus for befolkningen i tre av bydelene i Oslo som har høyest andel eldre. Og denne andelen øker.

Idar Magne Holme ved Diakonhjemmet sykehus og Anne-Grete Strøm-Erichsen
Styreleder Idar Magne Holme ved Diakonhjemmet sykehus og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ved åpningen av sykehusets påbygg.

Vi snakker så ofte om eldrebølgen. Personlig er jeg ikke så glad i dette begrepet, det er jo et kvalitetsstempel på samfunnet vårt at befolkningens levealder øker!

Men vi må selvsagt erkjenne at en økende andel eldre i befolkningen betyr at flere eldre vil få behov for sykehustjenester.

Dette har Diakonhjemmet tatt følge av med det nye funksjonelle påbygget som er tilpasset dagens og framtidens behov. Her er pasienten i sentrum i bokstavelig forstand og fagmiljøene er etablert rundt pasientene.

I stedet for å frakte pasienten mellom avdelinger kommer spesialistene til pasientene slik det er ved det nye Senter for helsetjenester til eldre.

Sykehuset viser med dette at dere er omstillingsvillige og at dere følger med i den medisinske utviklingen og tilpasser sykehuset til hva slags tjenester pasientene deres har behov.

Ved å tilby moderne spesialisthelsetjenester til store kronikergrupper og eldre pasienter viser dere også at private virksomheter har en viktig rolle i samhandlingsreformen. Her har dere gått foran blant annet gjennom det tette samarbeidet med bydelene i opptaksområdet.

Med 120 år i disse ærverdige veggene, har Diakonhjemmet lange tradisjoner som helseinstitusjon og som diakonal virksomhet. Sykehuset har vært og er en viktig bidragsyter i utviklingen av moderne sykehusvirksomhet.

Som såkalt privat ideell aktør har Diakonhjemmet sykehus stilt hele sin kapasitet til disposisjon for det offentlige og på denne måten vært en viktig aktør i det norske helsevesenet. Det vil dere fortsatt være i årene framover!

Gratulerer med dagen og lykke til med den videre jubileumsfeiringen!

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på: Facebook | Twitter | Flickr | Youtube