Historisk arkiv

Faremo møtte beredskaps- og polititopper

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Justisminister Grete Faremo ønsker å sikre at hun til enhver tid er informert om saker som har konsekvenser for samfunnssikkerheten. Derfor møtte hun i dag ledelsen for Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Politidirektoratet (POD), Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Det pågår et arbeid for å styrke og tydeliggjøre Justisdepartementets ansvar for samfunnets sikkerhets- og beredskapsfunksjoner. Det er en naturlig forlengelse av dette arbeidet å ha faste fellesmøter med lederne for disse viktige beredskapsetatene, sier Faremo.

Ordningen med fellesmøtene er omtalt i St. meld. nr. 22 (2007- 2008) Samfunnssikkerhet - samvirke og samordning som et av flere tiltak for å styrke Justisdepartementets samordningsrolle. Disse faste møtene holdes 3-4 ganger årlig, og skal bidra til koordinering og et godt samarbeid mellom departementet og underliggende etater.

Disse temaene ble berørt på møtet:

  • politiets erfaringer fra ekstremværet Dagmar
  • forebygging mot terror
  • begrensninger i tilgangen på kjemikalier og stoffer som kan brukes til produksjon av bomber, herunder Norges oppfølging av EUs handlingsplan for å styrke sikkerheten ved bruk av eksplosiver
  • etablering av et nasjonalt risikobilde, og arbeidet med kritiske samfunnsfunksjoner og kritisk infrastruktur
  • videre oppfølging etter gjennomgangen av Justisdepartementets beredskapsoppgaver