Historisk arkiv

Ledere må tenke langsiktig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

– Er det én ting vi må lære av 22. juli-kommisjonens rapport, så er det at det er en helt avgjørende lederoppgave å ha det langsiktige forebyggende perspektivet, sa Grete Faremo til toppledere i staten i dag.

Jens Stoltenberg sammen med Grete Faremo og Rigmor Aasrud på topplederkonferansen 15. oktober 2012.
Jens Stoltenberg sammen med Grete Faremo og Rigmor Aasrud på topplederkonferansen 15. oktober 2012. (Foto: JD) 
Se flere bilder på Flickr 

 

– Er det én ting vi må lære av 22. juli-kommisjonens rapport, så er det at det er en helt avgjørende lederoppgave å ha det langsiktige forebyggende perspektivet, sa Grete Faremo til toppledere i staten i dag.

Justis- og beredskapsministeren deltok på toppledermøte i staten sammen med statsminister Jens Stoltenberg og fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud. Tema for møtet var oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport.

– Lærdommene etter 22. juli kan ikke vedtas. De må utvikles og omsettes i handling over tid. Men vi må starte nå, og vi må begynne på toppen, hos oss selv. Derfor har jeg satt et forsterket lederansvar og endringsledelse på dagsorden, både i Justis- og beredskapsdepartementet, og i justissektoren for øvrig. Vi skal styre mer og lede annerledes. Gjennom departementets forsterkede samordningsrolle, vil vi jobbe for å forsterke lederansvaret for samfunnssikkerhet og beredskap i hele forvaltningen, sa Faremo i sin innledning.