Historisk arkiv

Bergersen til uformelt justisrådsmøte i Vilnius

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og beredskapsdepartementet

Statssekretær Kristin Bergersen deltar på EUs uformelle justis- og innenriksmøte i Vilnius 18-19 juli. Hovedtema er migrasjon, asyl, nettsikkerhet og personvern. Hun vil i tillegg ta opp en styrket innsats mot diskriminering av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Statssekretær Kristin Bergersen deltar på EUs uformelle justis- og innenriksmøte i Vilnius 18-19 juli. Hovedtema er migrasjon, asyl, nettsikkerhet og personvern. Hun vil i tillegg ta opp en styrket innsats mot diskriminering av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Torsdag skal fakta og hovedtrekk på asyl- og migrasjonsfeltet gjennomgås (EU-kommisjonens fjerde rapport for 2012). Videre skal det diskuteres en felles tilnærming til syriske asylsøkere og flyktninger. Samarbeid for å bekjempe nettkriminalitet vil også bli tatt opp.

Fredag skal ulike tema knyttet til personvern drøftes. Videre står EUs nye femårsplan for justis- og innenriksfeltet på agendaen. Bergersen vil under dette punktet fremheve en styrket innsats mot diskriminering av LHBT-befolkningen og hvor viktig det er at EU følger opp egen lovgivning på området.

Statssekretær Bergersen vil også ha bilaterale møter med viseministrene i henholdsvis justis- og innenriksdepartementet. I møtet med vise-justisministeren vil situasjonen for LHBT-befolkningen i Litauen tas opp, i tillegg til utfordringene med gjennomføring av en åpen og synlig parade under Baltic Pride 27. juli. Bergersen møter også Association Lithuanian Gay League (LGL) for å diskutere utfordringer for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner i Litauen.