Historisk arkiv

Testamenter og tomtefeste delegeres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisdepartementet delegerer avgjørelsesmyndighet for testamenter og behandlingen av klager i tomtefestesaker til Justissekretariatene.

Testamenter og tomtefeste delegeres

Fra 1. januar 2007 delegerer Justisdepartementet avgjørelsesmyndighet for testamenter og behandlingen av klager i tomtefestesaker til Justissekretariatene.

Stadfestelse av testament
I arveloven er det bestemmelser om at et testament i enkelte tilfeller bare er gyldig når det er stadfestet av Kongen, ved Justisdepartementet. Fra 1. januar 2007 delegerer Departementet avgjørelsesmyndigheten etter arveloven § 33, § 34, § 48 og § 73 videre til Justissekretariatene.

Søknader om stadfestelse av testament etter de nevnte bestemmelsene skal etter dette avgjøres av Justissekretariatene. Justisdepartementet vil være klageorgan for Justissekretariatenes avgjørelser.

Klager i tomtefestesaker
Justisdepartementets kompetanse til å behandle klager over fylkesmannens vedtak i tomtefestesaker delegeres også til Justissekretariatene fra 1. januar 2007.

Søknader om stadfestelse av testament og klager vedrørende tomtefeste som kommer inn etter 1. januar 2007 skal avgjøres av Justissekretariatene.