Historisk arkiv

Servicesenter for utenlandske arbeidstakere

Enklere for arbeidsinnvandrere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Et felles servicesenter vil gjøre hverdagen enklere både for arbeidsinnvandrere og for arbeidsgivere som ønsker å rekruttere utenlandsk arbeidskraft. Nå skal de få møte politiet, arbeidstilsynet, skatteetaten og UDI på samme sted.

I løpet av høsten vil utenlandske arbeidstakere få møte Politiet, Skatteetaten, Utlendingsdirektoratet og Direktoratet for arbeidstilsynet på et felles servicesenter.

Et slikt senter vil gjøre hverdagen enklere både for arbeidsinnvandrere og for arbeidsgivere som ønsker å rekruttere utenlandsk arbeidskraft, sier justisminister Knut Storberget.

Servicesenteret åpner på Tøyen i Oslo i løpet av oktober. Det skal dekke hele landet og gi informasjon og drive saksbehandling innenfor de deltakende etaters virkeområder. Arbeidstakere vil kunne få hjelp uavhengig av hvor de bor, oppholder seg eller arbeider. Blant annet vil man kunne søke om arbeids- og oppholdstillatelse og skattekort.

- Servicesenteret vil også informere om rettigheter og plikter for arbeidstakere og dermed være et viktig bidrag i kampen mot svart arbeid, uryddige arbeidsforhold og sosial dumping, sier Storberget.

Servicesenteret skal knytte til seg personer som i tillegg til norsk også vil kunne håndtere henvendelser på engelsk og polsk. Senteret skal kunne betjene alle EØS-borgere, samt andre lands borgere som søker opphold som arbeidstagere, og deres familiemedlemmer.

Les mer om servicesenteret på Politiets nettsider.