Historisk arkiv

Storberget besøker Malawi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Hvordan mobilisere afrikanske menn til å endre afrikanske menn? Menn som slår og sammenhengen mellom rus og vold står på dagsorden når justisministeren besøker Malawi i perioden 21 – 26. april. – Jeg ser frem til å lære mer om hvordan Malawi jobber med disse spørsmålene, sier Knut Storberget.

Justisministeren vil også besøke et fengsel i hovedstaden Lilongwe og se særlig på situasjonen for kvinnelige innsatte.

Malawi jobber aktivt for å mobilisere menn for å endre inngrodde kjønnsroller og holdninger blant menn som slår. Myndighetene har nylig vedtatt en lov som forbyr vold mot kvinner.

Storberget vil blant annet møte Malawis justisminister Henry Phoya og innenriksminister Ernest Malenga, samt representanter for internasjonale organisasjoner. Han vil også møte en rekke frivillige organisasjoner i Malawi som arbeider med vold mot kvinner og russpørsmål, og med forebygging og holdningsdannelse blant barn og unge.

Norge er en betydelig giver til Malawi. En stor del av støtten er knyttet til budsjettstøtte og helseprosjekter. Det er et sterkt fokus på kvinners rolle i disse støtteordningene. Blant annet er en del av helsestøtten rettet mot mødrehelse og tiltak som skal bekjempe vold mot kvinner.

Pressekontakt under besøket: Seniorrådgiver Ellen Rømming, tlf: 970 99 281.