Historisk arkiv

Politiets utlendingsinternat på Trandum åpnet igjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Arbeidstilsynet har i dag åpnet de to stengte avdelingene ved Politiets utlendingsinternat på Trandum.

Politiets utlendingsinternat på Trandum åpnet igjen i dag, etter en inspeksjon av Arbeidstilsynet. Politiets utlendingsenhet har i den forbindelse sendt ut følgende pressemelding:

Utlendingsinternatet åpnet igjen

Arbeidstilsynet har i dag åpnet de to stengte avdelingene ved Politiets utlendingsinternat på Trandum. Det er gjort etter en inspeksjon ved internatet i ettermiddag.

- Arbeidstilsynet sa seg fornøyd med de tiltakene som er gjennomført ved utlendingsinternatet, og åpner for tilbakeføring av innsatte til de to avdelingene, sier Åge Gustad, fungerende sjef for PU.

Verneombudet beordret stans i arbeidet ved to av avdelingene ved utlendingsinternatet sist onsdag kveld på grunn luftkvaliteten, og frykt for at sotpartikler skulle spre seg via ventilasjonanlegget. Siden torsdag er deler av internatet vasket og ventilasjonanlegget er renset og satt i drift. To andre avdelinger er fortsatt stengt på grunn av oppussing.

Onsdag kveld ble de innsatte ved de to avdelingene overført til andre bygninger og arrester. Samtlige vil bli ført tilbake til utlendingsinternatet i dag. Ingen innsatte er løslatt som følge av stansen i arbeidet.