Historisk arkiv

Etablering av nytt fengsel i Halden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Regjeringen vil redusere soningskøen ved å utvide soningskapasiteten, og gir klarsignal for bygging av nytt fengsel i Halden. – Utvidelse av sonings-kapasiteten, både på kort og lang sikt, vil redusere behovet for fremskutt løslatelse som tiltak for å få ned soningskøen, sier justisministeren.

Pressemelding

Nr.: 80 – 2005
Dato: 10.11.2005

Etablering av nytt fengsel i Halden

Regjeringen vil redusere soningskøen ved å utvide soningskapasiteten, og gir klarsignal for bygging av nytt fengsel i Halden. Startbevilgningen på 20 mill. kroner i budsjettet for 2006 sikrer detaljprosjektering og anbudsinnhenting i 2006 og legger til rette for bygging i 2007.

Det nye fengselet i Halden har en kostnadsramme på 1,063 milliarder kroner, og vil gi 251 plasser i løpet av 2009. Fengselet vil bidra til økt fengselskapasitet i østlandsområdet hvor behovet for plasser er stort.

– Utvidelsen av soningskapasiteten både på kort og lang sikt, vil redusere behovet for fremskutt løslatelse som tiltak for å få ned soningskøen, sier justisminister Knut Storberget.

Statsbygg har prosjektert Halden fengsel og skal også være byggherre. Det er i hele prosjekteringsprosessen lagt vekt på at Halden fengsel skal fremstå som et moderne fengsel der straffegjennomføringen skal tilpasses individuelt og være preget av målrettet samhandling mellom tilsatte og domfelte/innsatte.

Halden fengsel skal fremstå som et fullfaglig fengsel der bygning og struktur er utformet i den hensikt å gi de innsatte et godt aktivitetstilbud. Det er i planleggingsprosessen lagt til rette for at fengselet kan utvides med ytterligere inntil 250 fengselsplasser.

Aktuell lenke: