Historisk arkiv

Midtre Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget har etter en samlet vurdering besluttet at Midtre Hålogaland sivilforsvarsdistrikt fortsatt skal ligge i Harstad.

Pressemelding

Nr.: 135 . 2006
Dato: 22.12.06

Lokalisering av Midtre Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt

Justisminister Knut Storberget har etter en samlet vurdering besluttet at Midtre Hålogaland sivilforsvarsdistrikt fortsatt skal ligge i Harstad.

Justisdepartementet omorganiserte Sivilforsvaret i 2003. I Midtre Hålogaland sivilforsvarsdistrikt ble hovedsetet værende i Harstad. Justisdepartementet meddelte i en pressemelding (nr. 25-2003) at Lødingen skulle vurderes som lokaliseringssted ett år før LO FAST-forbindelsen åpner.

Justisdepartementet har gjennomført en faglig, administrativ og økonomisk vurdering av mulighetene for å endre lokaliseringen av Midtre Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt fra Harstad til Lødingen.

Etter det departementet erfarer, har Harstads nærhet til viktige samarbeidspartnere gitt en positiv merverdi. Det er viktig å ta vare på de positive relasjonene som er utviklet med sentrale samarbeidspartnere, blant annet med politiet. En utarbeidet analyse over flyttekostnadene viser videre at en flytting vil medføre drifts- og investeringskostnader de to første driftsårene på ca. 15,3 mill. kroner.

Sivilforsvaret har siden 2003 vært gjennom en større omstilling, og departementet vurderer at det vil være mest formålstjenelig å bygge på den positive utviklingen som har funnet sted, og skape ro i organisasjonene.

På bakgrunn av dette er det besluttet at Midtre Hålogaland sivilforsvarsdistrikt fortsatt skal ligge i Harstad.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Ole Hafnor tlf. 22 24 53 20