Historisk arkiv

Fengsel ved Bruvoll leir i Nord-Odal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen har foreslått å etablere et midlertidig fengsel i Bruvoll leir i Nord-Odal med 60 plasser. – Regjeringen ønsker å avvikle soningskøen, og plassene på Bruvoll er viktig for våre planer, sier justisminister Knut Storberget.

Pressemelding

Nr.: 44 - 2006
Dato: 12.05.2006

Etablering av fengsel ved Bruvoll leir i Nord-Odal

Regjeringen har i Revidert nasjonalbudsjett foreslått å etablere et midlertidig fengsel i Bruvoll leir i Nord-Odal med 60 plasser. – Regjeringen ønsker å avvikle soningskøen, og plassene på Bruvoll er viktig for våre planer, sier justisminister Knut Storberget.

Justisministeren besøker Bruvoll leir fredag 12. mai kl. 17. Besøket er åpent for pressen.

Fengselet i Bruvoll skal være et midlertidig tiltak som skal hente inn korte dommer i soningskøen fra hele landet. Det tas sikte på å ha fengselet klart til bruk i løpet av året.

Status - soningskøen ved utgangen av april 2006
Køen på ubetinget fengselsstraff var per 28.04.06 på 2737 dommer som er definert å være i soningskø, det vil si at det er gått mer enn to måneder siden de ble mottatt i kriminalomsorgen. 755 dommer var mottatt for kortere tid enn to måneder siden. 563 dommer var gitt soningsutsettelse av politiet. 453 domfelte var etterlyst av politiet for ikke å ha møtt opp til soning (i tallet inngår også noen få samfunnsstraffdommer).

Antall bøtedommer i soningskø var på 2580 dommer. I tillegg var det 336 dommer som hadde ligget i under to måneder, 68 dommer hadde soningsutsettelse og 266 personer var etterlyst for soning av bøter.

Køen på samfunnsstraff var på 252 dommer, med til sammen 23 119 timer. I tillegg var det 366 dommer som hadde ligget i mindre enn to måneder og 5 dommer med soningsutsettelse.