Historisk arkiv

Fengsel ved Vestlandsheimen utenfor Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen har foreslått å etablere et midlertidig fengsel ved Vestlandsheimen utenfor Bergen med 90 plasser. Fengselet skal være et midlertidig tiltak som skal redusere soningskøen i Kriminalomsorgen region vest.

Pressemelding

Nr.: 45 - 2006
Dato: 12.05.06

Etablering av fengsel ved Vestlandsheimen utenfor Bergen

Regjeringen har i Revidert nasjonalbudsjett foreslått å etablere et midlertidig fengsel ved Vestlandsheimen utenfor Bergen med 90 plasser. – Regjeringen ønsker å avvikle soningskøen, og plassene på Vestlandsheimen er viktig for våre planer, sier statssekretær Anne Rygh Pedersen.

Fengselet som etableres ved Vestlandsheimen skal være et midlertidig tiltak som skal redusere soningskøen i Kriminalomsorgen region vest. Regionen har den lengste køen av kriminalomsorgsregionene. Fengselet skal innkalle dommer fra soningskøen, samt øke muligheten for utslusing fra lukkede fengsler i regionen.

Det tas sikte på å ha fengselet klart til bruk i løpet av året.

Status - soningskøen ved utgangen av april
Køen på ubetinget fengselsstraff var per 28.04.06 på 2737 dommer som er definert å være i soningskø, det vil si at det er gått mer enn to måneder siden de ble mottatt i kriminalomsorgen. 755 dommer var mottatt for kortere tid enn to måneder siden. 563 dommer var gitt soningsutsettelse av politiet. 453 domfelte var etterlyst av politiet for ikke å ha møtt opp til soning (i tallet inngår også noen få samfunnsstraffdommer).

Antall bøtedommer i soningskø var på 2580 dommer. I tillegg var det 336 dommer som hadde ligget i under to måneder, 68 dommer hadde soningsutsettelse og 266 personer var etterlyst for soning av bøter.

Køen på samfunnsstraff var på 252 dommer, med til sammen 23 119 timer. I tillegg var det 366 dommer som hadde ligget i mindre enn to måneder og 5 dommer med soningsutsettelse.