Historisk arkiv

Nytt fengsel ved Ravneberget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisdepartementet leier Ravneberget fort i Østfold for å bruke det som kvinnefengsel. – Dette er et viktig skritt i retning av å oppnå de 100 nye fengselsplassene vi skal etablere i løpet av året, sier justisminister Knut Storberget

Pressemelding

Nr.: 24 - 2006
Dato: 28.03.2006

Nytt fengsel ved Ravneberget

Justisdepartementet undertegner tirsdag 28.03.06 en kontrakt med Sarpsborg kommune om leie av Ravneberget fort til fengselsformål.

Ravneberget fort, som er et tidligere forsvarsanlegg, har vært til salgs gjennom Skifte Eiendom. Sarpsborg kommune vil kjøpe eiendommen og leie den ut til Justisdepartementet til fengselsformål.

Departementet vil flytte dagens kvinneavdeling i Fredrikstad fengsel på 16 åpne plasser til Ravneberget. Fredrikstad fengsel vil igjen bli et lukket fengsel for menn.

- Dette er et viktig tiltak i dagens situasjon med soningskø og mangel på fengselsplasser, og et viktig skritt i retning av å oppnå de 100 nye fengselsplassene vi skal etablere i løpet av inneværende år, sier justisminister Knut Storberget. Han sier videre at det samtidig sikrer et godt tilbud for kvinner på lengre sikt.

Ordfører Jan O. Engsmyr uttaler at han er glad for at kommunen får til en avtale med Justisdepartementet om å etablere et nytt fengsel ved Ravneberget.

Justisdepartementet er meget godt fornøyd med arbeidet Sarpsborg kommune har nedlagt for at departementet kan få leie Ravneberget fort. Når leieavtalen er inngått må anlegget klargjøres for fengselsdrift. Departementet tar sikte på å starte fengselsdrift ved Ravneberget i løpet av juni.