Historisk arkiv

To nye dommere ved Høyesterett utnevnt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

I statsråd ble advokat Clement Endresen og assisterende regjeringsadvokat Bård Tønder utnevnt til dommere ved Høyesterett. Det er dermed rekruttert nye høyesterettsdommere fra både privat og offentlig virksomhet.

Pressemelding

Nr.: 31 - 2006
Dato: 07.04.2006

To nye dommere ved Høyesterett utnevnt

I statsråd ble advokat Clement Endresen og assisterende regjeringsadvokat Bård Tønder utnevnt til dommere ved Høyesterett. Det er dermed rekruttert fra både privat og offentlig virksomhet.

– Jeg er tilfreds med at vi har fått to nye høyesterettsdommere med variert og solid bakgrunn, sier justisminister Knut Storberget.

Clement Endresen avla juridisk embetseksamen i 1974. Han har blant annet vært tilknyttet Universitetet i Oslo, Institutt for privatrett og Institutt for kriminologi og strafferett. Han har jobbet som saksbehandler i Forsvarets bygningstjeneste og Justisdepartementet, som dommerfullmektig i Sandnes og som advokat hos Regjeringsadvokaten. Fra 1980 og til i dag har han vært advokat og partner i Kluge Advokatfirma DA.

Bård Tønder har vært vitenskapelig assistent ved Universitetet i Oslo, Institutt for offentlig rett. Han har jobbet i Lovavdelingen i Justisdepartementet og som dommerfullmektig ved Trondenes sorenskriverembete. Videre har han vært advokat i Harstad og på Elverum. Siden 1985 har han vært advokat hos Regjeringsadvokaten. Han har vært konstituert som Regjeringsadvokat i til sammen ca. 4 år. Nå er han assisterende regjeringsadvokat.

Tiltredelse skjer fra det tidspunkt Domstoladministrasjonen bestemmer.

Aktuell lenke:

Offisielt fra statsråd