Historisk arkiv

Ny dommer i Høyesterett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

- Jeg er glad for at vi med Hilde Indreberg får en ny kvinnelig dommer i Høyesterett. Dette er et riktig skritt på veien i forhold til kjønnsbalansen i Norges høyeste domstol, sier justisminister Knut Storberget.

Pressemelding

Nr.: 05 - 2007
Dato: 18.01.07

Ny dommer i Høyesterett

Avdelingsdirektør Hilde Indreberg er i statsråd i dag utnevnt til dommer i Høyesterett. Indreberg kommer fra stilling som avdelingsdirektør i Justisdepartementets lovavdeling.

- Jeg ønsker meg et fremtidens Høyesterett som favner bredt, med en sammensetning som speiler det samfunnet vi har. Jeg er glad for at vi med Hilde Indreberg får en ny kvinnelig dommer i Høyesterett. Dette er et riktig skritt på veien i forhold til kjønnsbalansen i Norges høyeste domstol, sier justisminister Knut Storberget.

Hilde Indreberg er født i 1957 og avla juridisk embetseksamen høsten 1987. Hun har arbeidet i Juridisk rådgivning for kvinner og som vitenskapelig assistent ved universitetet i Oslo. Etter eksamen var hun ansatt som førstekonsulent ved juridisk avdeling ved daværende Departementet for utviklingshjelp (1988- 89). Fra 1989 til 1994 arbeidet hun i Justisdepartementets lovavdeling som førstekonsulent/ fungerende lovrådgiver/ konstituert lovrådgiver. I perioden 1994 til 1995 var hun dommerfullmektig ved Nedre Romerike herredsrett. Siden 1995 har hun vært ansatt i Lovavdelingen som lovrådgiver og avdelingsdirektør.

I tillegg til juridikum, har hun grunnfag i sosiologi og psykologi, samt studieopphold fra utlandet. Indreberg har særlig kompetanse innen internasjonale menneskerettigheter og har i en årrekke representert Norge i Europarådets styringskomité for menneskerettsspørsmål (CDDH).

-----------------------------------

Jd fakta:Høyesterett ledes av en justitiarius og har i tillegg atten dommerembeter. Sammen med Storting og Regjering utgjør Høyesterett landets øverste statsorganer. Gjennom Grunnloven er de tildelt henholdsvis lovgivende, utøvende og dømmende makt. Høyesterett er selvstendig i forhold til de andre statsorganene i sin dømmende virksomhet. Domstolene med Høyesterett i spissen kan blant annet prøve om Regjeringens vedtak er i samsvar med lov og om Stortingets lovgivning er i samsvar med Grunnloven.