Historisk arkiv

Fengsel i Evje og Hornnes kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Det er nå klart at det blir etablert en åpen fengselsavdeling i Evje og Hornnes kommune med 22 fengselsplasser. – Det er gledelig at prosjektet lar seg gjennomføre som forutsatt sier justisminister Knut Storberget.

Forslaget om å etablere fengselsplasser med lavere sikkerhet ved tidligere Evjemoen leir i Evje og Hornnes kommune ble fremmet i statsbudsjettet for 2008. Plassene er et tiltak for å avvikle soningskøen og legge til rette for en bedre soningsprogresjon i sørlandsområdet. Etter at budsjettet ble vedtatt viste det seg at de planlagte byggene i Evjemoen leir likevel ikke kunne benyttes til fengselsformål. Justisdepartementet vurderte derfor å etablere plassene andre steder pga den usikkerheten som oppsto.

7. mai ble det avholdt et møte mellom fylkesordføreren i Aust-Agder, ordføreren i Evje og Hornnes kommune og justisministeren. I møtet ba justisministeren kommunen i samarbeid med kriminalomsorgen å avklare om alternative bygninger ved Evjemoen leir kan realiseres som fengsel i løpet av året. Etter tilbakemelding i dag er det realistisk at fengselet kan stå klart i inneværende år som forutsatt. Justisdepartementet har derfor besluttet at fengselet skal etableres i de foreslåtte bygningene ved Evjemoen leir.