Historisk arkiv

Nytt rustiltak ved Bredtveit fengsel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

På Bredtveit etableres nå landets første Stifinnerprosjekt for kvinnelige innsatte. – Å vinne kampen mot rusavhengighet er tvingende nødvendig for et bedre liv etter soning. Derfor styrker vi nå samarbeidet mellom helsetjenestene og kriminalomsorgen ytterligere, sier justisminister Knut Storberget.

På Bredtveit etableres nå landets første Stifinnerprosjekt for kvinnelige innsatte.  – Å vinne kampen mot rusavhengighet er tvingende nødvendig for et bedre liv etter soning. Derfor styrker vi nå samarbeidet mellom helsetjenestene og kriminalomsorgen ytterligere, sier justisminister Knut Storberget.

– Det er et stort behov for at innsatte kan starte på prosessen ut av rusavhengighet allerede mens de sitter i fengsel. Stifinner’n for menn har hatt gode resultater, og jeg er glad for at vi nå kan prøve ut dette tilbudet også for kvinner, sier helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Stifinner’n for menn ble etablert som et samarbeidsprosjekt mellom Oslo fengsel og Tyrilistiftelsen i 1992. Gjennom Stifinner’n får innsatte med rusproblemer i Oslo fengsel tilbud for å starte en endringsprosess. Dette har gitt gode resultater. I samarbeid mellom Kriminalomsorgen region øst, Helsedirektoratet og Tyrilistiftelsen startes nå et tilsvarende stifinnerprosjekt for kvinner ved Bredtveit fengsel, forvarings- og sikringsanstalt, avdeling Bredtveitveien.

Prosjektperioden settes til to år, men tilbudet blir permanent dersom prosjektet blir vellykket. Stifinner’n vil få en kapasitet på 10 innsatte av gangen. Det medfører fem nye og omgjøring av fem ordinære soningsplasser ved Bredtveit.  

Kostnadene på 1,6 millioner til oppstart i 2008 dekkes av Helse- og omsorgsdepartementet og Kriminalomsorgens sentrale forvaltning.