Historisk arkiv

Justisministeren åpnet stilkonkurranse om menneskehandel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget lanserte i dag en stil - og filmkonkurranse om prostitusjon, sexkjøp og menneskehandel. Konkurransen retter seg mot 3. klassinger på alle landets videregående skoler og skal bidra til økt bevissthet om prostitusjon og menneskehandel.

- Med denne konkurransen ønsker vi at ungdommene skal benytte seg av kreative virkemidler til å belyse et alvorlig samfunnsproblem. Holdninger skapes i ung alder og jeg har tro på at dette vil skape økt bevissthet om problematikken både hos de som deltar i konkurransen og i miljøene ungdommene beveger seg i, sier justisminister Knut Storberget.

I forbindelse med regjeringens handlingsplan mot menneskehandel ble det i 2006 satt i gang en informasjonskampanje. Som ledd i kampanjen fikk Pro Senteret ansvaret for å gjennomføre undervisning rette mot 3. klassinger på videregående skoler. Konkurransen er en del av undervisningsopplegget, og alle 3.klasser på videregående skoler i Norge kan delta.

I juryen som skal bedømme konkurransen sitter filmskaper Nina F. Grünfeld, forfatter Bjarte Breiteig og prosjektleder ved Pro Senteret Ulla Edith Bjørndahl.

Elevene kan selv velge om de vil lage film eller stil, og de tre beste bidragene får pengepremier på henholdsvis 20 000, 15 000 og 10 000 kroner.