Historisk arkiv

Europarådets justisministerkonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Knut Storberget setter vold i nære relasjoner på dagsorden når han samler europeiske justisministre i Tromsø 17.-19. juni.

Justisminister Knut Storberget setter vold i nære relasjoner på dagsorden når han samler europeiske justisministre i Tromsø 17.-19. juni. – Dette er alvorlig kriminalitet med et enormt omfang som altfor lenge har blitt behandlet med institusjonell og politisk taushet. Lenge har problemet vært ignorert i strafferetten i mange land. Vi kan ikke tie og godta at mange lever med daglig terror der de skal føle seg tryggest, nemlig i eget hjem. Nå må vi skape en bred internasjonal enighet om at vi som justisministre har et ansvar på dette området. Jeg ser fram til å diskutere løsninger på våre felles utfordringer med mine europeiske kollegaer, sier Storberget.

Det er ventet om lag 200 deltakere fra de fleste av Europarådets 47 medlems land til konferansen. På konferansen med tittelen "Breaking the silence – united against domestic violence" skal man ha en bred diskusjon om vold i nære relasjoner, herunder forholdet til menneskerettigheter, strafferettslige virkemidler, hvordan beskytte ofre og potensielle ofre bedre, hvordan man best kan hjelpe ofrene til å finne veien ut av volden og spesielle forhold knyttet til barn som vitner til vold.

Bekjempelsen av vold i nære relasjoner er et av regjeringens hovedsatsingsområder. Regjeringen har blant annet kommet med handlingsplanen ”Vendepunkt”, skjerpet straffene mot vold i nære relasjoner og etablert ordningen med barnehus over hele landet.

Påmeldingsskjema og "media advisory" er lagt ved.

Program, justisministerens rapport og mer informasjon finner du her.

Velkommen.