Historisk arkiv

Regjeringens tiltakspakke:

Mer politi i Oslos gater

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Oslo politidistrikt styrkes med 100 nye sivile stillinger. Det betyr at flere polititjenestemenn kan brukes i operativ polititjeneste. I tillegg opprettes tre nye politiposter.

Tre politimenn ser ut over Oslo S. Der vil det bli opprettet en egen politipost.

Regjeringen har blant annet besluttet å opprette en egen politipost på Oslo S.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Oslo politidistrikt styrkes med 100 nye sivile stillinger. Det betyr at flere polititjenestemenn kan brukes i operativ polititjeneste. I tillegg opprettes tre nye politiposter.

Nært og sterkt politi. Oslo politidistrikt skal ha 100 av de 460 nye sivile stillingene i politiet. Denne styrkingen vil blant annet kunne frigjøre om lag 60 årsverk som i dag brukes til transport og vakthold ved Oslo tinghus til operativ polititjeneste. Det innebærer mer politi i gatene. Oslo får en ekstrabevilgning på 53 millioner.

– Med dette tar vi et stort skritt i retning av å oppfylle vår målsetning om et nært og sterkt politi i Oslo, sier justisminister Knut Storberget.

Nye politiposter. Det er besluttet å opprette/forsterke politiposter på Holmlia, Oslo S og Furuset. I tillegg skal det etableres to mobile politiposter. Med denne styrkingen skal det også etableres en politipost i Oslo vest.

Styrkingen av Oslo-politiet vil også gagne arbeidet med datakriminalitet og økonomisk kriminalitet. Barnehus i Oslo. I statsbudsjettet for 2009 foreslo regjeringen å legge til rette for opprettelsen av ett Barnehus i Oslo innen utgangen av året. Som en del av den samlede satsingen i Oslo vil det nå bli mulig å fremskynde opprettelsen av barnehuset. Det foreslås 20 millioner kroner til vedlikehold av Politihøgskolen i Oslo og 21,2 millioner kroner til vedlikehold av bygg til Rytterkorpset/ridende politi og 2, 5 millioner til vedlikehold av Politihuset i Oslo. Det foreslås også 4 millioner kroner til vedlikehold av Oslo tinghus.

Aktivitetsbygg ved Oslo fengsel. Oslo fengsel er med sine 392 plasser landets største, men mangler aktivitetsbygg og har problemer med å tilby et aktivitetstilbud til 60 prosent av de innsatte.

– Aktivitetsbygg er i dag standard ved alle større fengsler. Derfor vil regjeringen bevilge 20 millioner kroner til byggestart for et aktivitetsbygg ved Oslo fengsel i 2009, sier Storberget.

Når aktivitetsbygget i Oslo står ferdig i 2010 vil det inneholde en flerbrukshall, treningsrom og garderober i tillegg til andre lokaler for aktivisering av de innsatte.