Historisk arkiv

Mer politikraft i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Oslo politistrikt med 193 millioner kroner, til totalt om lag 1.8 milliarder. – Med dette tar vi nok et skritt i retning av å oppfylle vår målsetning om et nært og sterkt politi i Oslo, sier justisminister Knut Storberget.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til Oslo politistrikt med 193 millioner kroner, til totalt om lag 1.8 milliarder. –Med dette tar vi nok et skritt i retning av å oppfylle vår målsetning om et nært og sterkt politi i Oslo, sier justisminister Knut Storberget.

Nært og sterkt politi. Oslo politidistrikt er i 2009 styrket med 100 av de 460 nye sivile stillingene i politiet. Det vil blant annet kunne frigjøre om lag 60 årsverk til operativ polititjeneste - årsverk som tidligere ble brukt til transport og vakthold ved Oslo tinghus. I tillegg ble det høsten 2009 opprettet 20 nye polititjenestemannsstillinger. Oslo politidistrikt foreslås styrket med ca 80 millioner til å videreføre disse stillingene.

Særavtale om arbeidstidsbestemmelser. Ny særavtale om arbeidstidsbestemmelser i politiet trådte i kraft 1. oktober 2009. Avtalen gir den nødvendige fleksibiliteten i utførelsen av sentrale politigjøremål. Om lag 9 000 ansatte på landsbasis har fått utvidet arbeidstiden med en time per uke. Dette representerer en ressursøkning på anslagsvis 230 årsverk. Bevilgningen til Oslo politidistrikt foreslås styrket med 76,9 millioner.

Jobb til nyutdannede. Regjeringen foreslår å øke opptaket ved Politihøgskolen til 720 studenter i 2010. Det betyr en dobling av opptaket siden 2006, og er det høyeste opptak av studenter ved Politihøgskolen noen sinne. Regjeringen foreslår å styrke Oslo politidistrikt med 6,5 millioner til 20 stillinger for politihøgskolestudenter som er ferdig utdannet sommeren 2010. Det vil blant annet gjøre distriktet bedre rustet til i ivareta innsatsen knyttet til mobile kriminelle gjenger som gjøres på Majorstua politistasjon.

Synlig politi og konsekvent oppfølging vil skape trygghet for publikum. Oslo politidistrikt har derfor videreført og styrket politiposten på Holmlia, gjenåpnet politiposten på Oslo S og opprettet tre mobile politiposter.  

Barnehus. Det ble opprettet et Barnehus i Oslo i september 2009. Med dette vil barn som utsettes for vold og seksuelle overgrep sikres hjelp, omsorg og behandling samlokalisert på ett sted.

Det ordinære budsjettet for Oslo politidistrikt er økt med 12 prosent - 193 millioner kroner - fra saldert budsjett 2009 til forslaget for 2010. Dersom prisstigning og lønnskompensasjon på 16 millioner kroner trekkes fra, er det en økning på 177 mill kr.

Oslo politidistrikt har i perioden 2000 – 2010 økt sitt budsjett fra 973 millioner kroner til 1 808 millioner, det vil si en nominell økning på 835 millioner. I realiteten er økningen større. Dette har sammenheng med at oppgaver tilknyttet utlendingssaker ble overført til Politiets Utlendingsenhet ved opprettelsen i 2004 og ansvar for livvakttjenesten ble overført til Politiets sikkerhetstjeneste i 2006.