Historisk arkiv

Redningshelikopterbasen i Florø åpnet i dag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminster Knut Storberget åpnet redningshelikopterbasen i Florø i dag. Dette er en del av regjeringens omfattende arbeidet for å styrke redningstjenesten.

Justisminster Knut Storberget åpnet redningshelikopterbasen i Florø i dag.
Dette er en del av regjeringens omfattende arbeidet for å styrke redningstjenesten.
- Vi har sørget for bedre beredskap, raskere utrykning og økt trygghet over hele landet, sier justisminister Knut Storberget.

Regjeringen har tidligere opprettet døgnkontinuerlig tilstedvakt med lege ved basene i Banak, Bodø, Rygge og Ørland. Med etablering av ny redningshelikopterbase i Florø er det nå 6 redningshelikopterbaser på fastlandet med døgnkontinuerlig tilstedevaktordning med lege.

Ordningen med døgnkontinuerlig tilstedevakt innebærer at besetningen bor på basen når de er på beredskap, og dermed kan rykke raskere ut i søk, rednings og ambulanseoppdrag.

Sist gang det ble åpnet en redningshelikopterbase i Norge var i 1999 da basen på Rygge ble opprettet. De andre fire basene – Sola, Ørland, Bodø og Banak, kom tidlig på 1970-tallet. 

- Ved søk og redning er tid en avgjørende faktor for å kunne redde liv. Det er derfor en utfordring å redusere tiden fra redningshelikoptrene alarmeres til det er framme ved ulykkessted, sier justisminister Knut Storberget.