Historisk arkiv

Soningskøen i Agder er avviklet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Når justisminister Knut Storberget i dag åpner Arendal fengsel, Evje avdeling, kan han med glede også konstatere at soningskøen i Agder er borte.

–Når vi nå har fjernet soningskøen i Agder, betyr dette at mye politikraft blir frigjort til andre politioperative oppgaver, sier justisministeren.

Regjeringen lovte i Soria Moria-erklæringen at de skulle avvikle soningskøen. En rekke gjennomførte tiltak har gjort dette til et faktum. I Agder er det etablert 20 nye fengselsplasser i Evje kommune og en ny overgangsbolig i Kristiansand med 15 plasser.

På landsbasis er det etablert 398 nye fengselsplasser i perioden 2006-2009. Elektronisk kontroll ble iverksatt 1. september 2008 og vil i 2009 tilsvare opp mot 130 fengselsplasser.

Arendal fengsel, Evje avdeling ble tatt i bruk 19. desember 2008. Totalt har Evje en beleggskapasitet på 20 plasser, inkl fire plasser på kvinneavdelingen. Det er for tiden 15 innsatte ved Evje avdeling, som også har femten stillingshjemler.

Det etableres en rusmestringsenhet ved avdelingen med oppstart høsten 2009. Her blir det 8 behandlingsplasser.

Evje avdeling har et godt samarbeid med kommunen for å aktivisere de innsatte. I tillegg har avdelingen undervisningstilbud til de innsatte, underlagt Setesdal videregående skole. Helsetjenesten har vært på plass fra første dag, og det er inngått et nært samarbeid med NAV. Evje tilbyr også foreldreveiledning.

 

Soningskø pr. 05.08.09

 

 

REGION SØRVEST

 

 

Ubetinget dom

Dommer

Døgn

 

ÅNA FENGSEL                            

        

 4     

   

178 

STAVANGER FENGSEL

 0 

 0 

SANDEID FENGSEL

 17 

 843 

ARENDAL FENGSEL

 3 

 79 

REGION SØRVEST

 2

 81

Sum

26   1181