Historisk arkiv

Kriminalomsorgens årsmelding 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Kriminalomsorgen har en viktig oppgave, og årsmeldingen gir innblikk i et omfattende arbeidsområde. Det mangler ikke på utfordringer, skriver Kriminalomsorgen i sin årsmelding.

Kriminalomsorgens årsmelding 2005

Kriminalomsorgen har en viktig oppgave i samfunnet, og årsmeldingen gir innblikk i et variert arbeidsområde. Det mangler ikke på utfordringer, skriver Kriminalomsorgen i sin årsmelding.

Den økende mengden straff som ilegges av domstolene har krevd innsats i 2005. Det har vært flere innsatte, samtidig som bruken av samfunnsstraff øker.

Selv om det har vært press på kapasitetsutnyttelsen, er det lagt stor vekt på å opprettholde kvaliteten og å gi innsatte og domfelte et grunnlag for å komme videre i livet uten kriminalitet, skriver Kriminalomsorgen.

Antall rømninger er lavere enn i fjor. Av 26.500 innvilgede permisjoner ble det registrert svikt i under tre promille av tilfellene.

Det er en positiv utvikling i samarbeidet med myndighetene som yter tjenester til de personene Kriminalomsorgen har ansvaret for, heter det i rapporten.

Her kan du lese mer om Kriminalomsorgens årsmelding for 2005.


Publisert: 4.5.2006