Historisk arkiv

Ingen alarm om nødnett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Replikk i VG 24. juli 2006

Innføring av et nytt nødnett vil gi landet en betydelig styrket beredskap. Dagens separate radiosamband i politiet, brannvesenet og helsevesenet bygger på gammel analog teknologi som i liten grad tilfredsstiller operative og sikkerhetsmessige krav, skriver justisminister Storberget.

Ingen alarm om nødnett

Replikk i VG 24. juli 2006
Av justisminister Knut Storberget (A)

Dagens separate radiosamband i politiet, brannvesenet og helsevesenet bygger på gammel analog teknologi som i liten grad tilfredsstiller operative og sikkerhetsmessige krav. Innføring av et nytt nødnett vil gi landet en betydelig styrket beredskap.

VG uttrykker i sin leder 19. juli bekymring over at det nye nødnettet er underdimensjonert og ikke tilbyr et tilstrekkelig antall håndapparater til brukerne i helsetjenesten.

Jeg er glad for den oppmerksomheten VG retter mot det nye nødnettet og på det behovet som er for at nettet skal tilby mest mulig effektive sambandstjenester for nød- og beredskapsetater.

Det er planlagt for en betydelig kapasitetsreserve i det nye nettet. Antallet apparater det er planlagt med i dag er i tråd med hva etatene har spilt inn tidligere i planleggingsprosessen. Det er til vurdering om antallet apparater bør økes ytterligere. Nettet som sådan vil ha god kapasitet til å dekke et eventuelt slikt behov.