Historisk arkiv

Aften 28. januar 2008

Et løft for Oslo-politiet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Oslo-politiet får 53 millioner kroner til å opprette 100 nye sivile stillinger, som en del av regjeringens tiltakspakke, skriver justisministeren i Aften.

Oslo-politiet får 53 millioner kroner til å opprette 100 nye sivile stillinger, som en del av regjeringens tiltakspakke.

Et viktig mål med regjeringens tiltakspakke er å motvirke arbeidsledighet. Derfor vil vi styrke politiet med et rekordantall nye stillinger. Disse stillingene er hardt tiltrengt, for politi- og lensmannsetaten har slitt med for lav bemanning over flere år. Totalt bevilger vi penger til å opprette 460 nye sivile stillinger på landsbasis. 100 av stillingene skal gå til Oslo politidistrikt. Så snart de nye personene kommer på plass, kan polititjenestemenn frigjøres fra oppgaver de i dag har, som ikke krever politifaglig bakgrunn, og settes inn i operativ polititjeneste. Dette er en satsing som folk i Oslo vil merke!

Om lag 60 årsverk som i dag brukes til transport og vakthold ved Oslo tinghus, vil nå kunne omdisponeres til etterforskning og annet politiarbeid. I tillegg oppretter vi tre nye politiposter. Regjeringen har tidligere besluttet å opprette og forsterke politipostene på Holmlia, Oslo S og Furuset. Nå blir det i tillegg etablert to mobile politiposter og én politipost vest i Oslo.

De nye ressursene vil også bli satt inn i arbeidet med datakriminalitet og økonomisk kriminalitet. I tillegg gjør de det mulig å framskynde etableringen av et barnehus i Oslo.


I tillegg til dette, gir regjeringen i sin tiltakspakke 20 millioner kroner til å starte byggingen av et aktivitetsbygg ved Oslo fengsel. Slike aktivitetsbygg er i dag standard ved alle større fengsler. Med sine 392 plasser er Oslo fengsel landets største, men mangler likevel aktivitetsbygg og har problemer med å tilby et aktivitetstilbud til 60 prosent av de innsatte.

Når aktivitetsbygget i Oslo står ferdig i 2010 vil det inneholde en flerbrukshall, treningsrom og garderober i tillegg til andre lokaler for aktivisering av de innsatte.

Sammen med et rekordhøyt opptak på Politihøgskolen, DNA-reformen og utbygging av nødnett, er dette et tiltak som vil gi oss mer politikraft og økt trygghet.