Historisk arkiv

Replikk i VG, 6. april

Feil om Oslo-politiet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

VG skriver 3. april at jeg "hevder at det siste Høyre gjorde da de satt i regjering var å kutte bevilgningene til politiet med 2,2 prosent". Det er verken hva jeg sa, eller hva jeg godkjente da VG ga meg sitatene til gjennomlesning, skriver statssekretær Terje Moland Pedersen i en replikk i VG.

VG skriver 3. april at jeg "hevder at det siste Høyre gjorde da de satt i regjering var å kutte bevilgningene til politiet med 2,2 prosent". Det er verken hva jeg sa, eller hva jeg godkjente da VG ga meg sitatene til gjennomlesning.

Det jeg sa, var at Høyre i sitt budsjettforslag for 2006 foreslo å redusere bevilgningen til Oslo politidistrikt med 2,2 prosent. Jeg pekte også på at den rødgrønne regjeringen mellom 2006 og 2009 har økt budsjettet til Oslo politidistrikt med ca. 271 millioner kroner. Dersom kompensasjon for pris- og lønnsvekst trekkes fra, er økningen på ca 78 mill. kroner. I tillegg ble budsjettet til Oslo-politiet økt med 53 millioner kroner i forbindelse med de 100 nye stillingene som politidistriktet fikk i regjeringens tiltakspakke.

Jeg føler meg trygg på at Oslos politimester får mye politikraft ut av disse økningene.

Det stemmer også at Høyre i sitt budsjettforslag for 2006 foreslo et generelt kutt i bevilgningen til politiet på landsbasis. Noe av det første den rødgrønne regjeringen gjorde da den kom til makten, var å reversere dette kuttet. Siden har denne regjeringen økt politibudsjettet med ca 2,3 milliarder kroner. Dersom kompensasjon for pris- og lønnsvekst trekkes fra, er økningen på ca 1,1 milliarder kroner.