Historisk arkiv

Aftenposten 23. januar

Jo, vi bruker lovlige metoder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

I Aftenposten 7. januar har Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, et innlegg hvor han kritiserer avisens dekning av situasjonen i politiet. Som flere ganger tidligere påstår Arne Johannessen at politiet de første ti månedene i 2008 har brutt arbeidsmiljøloven ca. 20000 ganger. Slik dette fremstilles, blir det galt, skriver statssekretær Terje Moland Pedersen i en replikk i Aftenposten.

I Aftenposten 7. januar har Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, et innlegg hvor han kritiserer avisens dekning av situasjonen i politiet. Som flere ganger tidligere påstår Arne Johannessen at politiet de første ti månedene i 2008 har brutt arbeidsmiljøloven ca. 20000 ganger. Slik dette fremstilles, blir det galt.

Arbeidsgiver- og arbeidstagerorganisasjonene har anledning til å inngå avtale om arbeidstid som fraviker arbeidsmiljølovens bestemmelser. For politiet er det fremforhandlet egne arbeidstidsbestemmelser, slik at politiets arbeid er organisert etter lovlig avtalte unntak fra hovedbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. Politiets Fellesforbund har selv vært med på å fremforhandle unntaksbestemmelsene. Disse er avgjørende for det operative politiarbeidet og den nødvendige beredskapstjenesten, som sikrer vår trygghet. Å si at politiet har brutt arbeidsmiljøloven 20000 ganger er derfor langt fra sannheten. For å si det med Arne Johannessens egne ord: Vi bruker lovlige metoder.