Historisk arkiv

Replikk i Dagbladet 22. august

Mer trygghet i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Jeg er enig med Afshan Rafiq (H) i at alle skal føle seg trygge i Oslo. Derfor utdanner vi flere politifolk, gjenoppretter politiposten på Oslo S, oppretter mobile politiposter på Furuset og Grønland/Grünerløkka og ansetter hundre nye sivile i Oslopolitiet, skriver justisministeren i en replikk i Dagbladet.

Jeg er enig med Afshan Rafiq (H) i at alle skal føle seg trygge i Oslo.
Derfor utdanner vi flere politifolk, gjenoppretter politiposten på Oslo S, oppretter mobile politiposter på Furuset og Grønland/Grünerløkka og ansetter hundre nye sivile i Oslopolitiet. Når soningskøen nå er borte, er det også plass i fengslene til de som er pågrepet for narkotikasalg.

Jeg skal ikke polemisere mot at Høyre ikke gjorde noe med dette da de satt i regjering, men hvorfor gjør Høyre så lite i Oslo? Dere har siden 1976, med et avbrudd på 5 år, hatt makta. Under dagens byråd har det eneste svaret vært krav om økt statlig innsats. Hvor er gatelysene og utvikling av byområdene som Gerhardsen-byrådet prioriterte?

Skal vi skape en tryggere by, må også Høyre og Frp bidra når de kan. Trygghet er ikke bare mer politi, men også gode oppvekstvilkår, gode bomiljø og trygge og lyse utearealer. Klart det spiller en rolle hvem som styrer. Tryggheten i Oslo er et felles ansvar. Vi skal gjøre vårt.