Historisk arkiv

Aftenposten Aften 28. mai

Økt trygghet i Groruddalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Politiet har siden nyttår intensivert innsatsen mot narkotikaomsetningen i Oslo. For noen få uker siden kom det en ny mobil politipost på plass ved Jacobs kirke, og i dag åpner vi en ny politipost på Furuset. I tillegg har politiposten på Oslo S blitt gjenåpnet, skriver justisministeren i et innlegg i Aftenposten Aften.

Nye politiposter. Politiet har siden nyttår intensivert innsatsen mot narkotikaomsetningen i Oslo. For noen få uker siden kom det en ny mobil politipost på plass ved Jacobs kirke, og i dag åpner vi en ny politipost på Furuset. I tillegg har politiposten på Oslo S blitt gjenåpnet.

Dette betyr at politiet er sterkere og mer permanent til stede i de områdene hvor narkotikatrafikken er høy, som nederst på Grünerløkka, langs Akerselva, i Groruddalen og rundt Oslo S. De nye mobile politipostene går på hjul og kan derfor raskt flyttes dit noe skjer. Politiet skaper på denne måten mer trygghet for folk som bor og ferdes i byen.

Sterkere nærvær betyr bedre mulighet til å drive forebygging, gjennom å hindre at nye salgssteder for narkotika blir etablert og at ungdommer i risikosonen rekrutteres til miljøene. Det betyr også at politiet kan drive mer aktiv forebygging av rekruttering til gjenger.

Politiet griper nå inn både mot kjøpere og selgere hver eneste dag. Bøtenivået er hevet, og personer som tidligere ville ha fått en bot på kr. 3.000 må nå ut med kr. 10.000 eller mer. De kan bli fratatt førerkortet og barnevernet kan bli kontaktet hvis de har omsorg for barn.

Oslo-politiet fikk i vinter midler til å opprette 100 nye stillinger som en del av regjeringens tiltakspakke. Sammen med de nye politipostene, DNA-reformen og rekordhøyt opptak med 552 studenter på Politihøgskolen bidrar dette til å øke tryggheten for Oslos befolkning.