Historisk arkiv

Innlegg i Aften, 15. april 2009

Oslo-politiet rydder opp nå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Politiet er i gang med å rydde opp i narkotikatrafikken langs Akerselva i Oslo. Dette er en innsats som folk i byen merker, skriver justisminister Knut Storberget i et innlegg i Aften.

Politiet er i gang med å rydde opp i narkotikatrafikken langs Akerselva i Oslo. Dette er en innsats som folk i byen merker. 

Kjøp og salg av narkotika har lenge foregått i full åpenhet på nedre Grünerløkka i Oslo. Omsetningen skaper utrygghet blant folk som bor og ferdes i området, og mange blir engstelige for hva trafikken kan føre med seg av andre typer lovbrudd. Narkotikatrafikken er et onde som vi alle vil til livs.

Politiet har derfor siden i januar intensivert innsatsen mot narkotikatrafikken i Oslo, og merker allerede en klar forbedring. Det skal etableres to mobile politiposter, hvorav den første allerede er på plass nederst på Grünerløkka. Disse går på hjul og kan derfor raskt kan flyttes dit noe skjer. I tillegg vil vi opprette og forsterke politiposter på Holmlia, Oslo S og Furuset. Politiet griper inn overfor kjøpere og selgere hver eneste dag. Personer som tidligere ville ha fått en bot på 3.000 kroner, må nå ut med 10.000 kroner eller mer. De kan bli fratatt førerkortet, og barnevernet kan bli kontaktet hvis de har omsorg for barn. I tillegg har politiet innledet et nært samarbeid med Utlendingsdirektoratet og Politiets Utlendingsenhet for å få sendt personer ut av landet som misbruker asylinstituttet til å selge narkotika. Over hundre personer er allerede utvist fra landet.

Den store tiltakspakken, med 100 nye sivile stillinger i Oslo-politiet, begynner nå å virke. Sammen med det økte opptaket på 552 studenter ved Politihøgskolen fører dette til at vi får langt flere polititjenestemenn ute i operativ tjeneste. Oslo skal bli en tryggere by.