Historisk arkiv

Politi og utlendingsmyndighet leverer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Åpenlys narkotikaomsetning er blitt et problem i Oslo. En detaljert samarbeidsavtale mellom politi og utlendingsmyndigheter er nøkkelen for å forebygge og forhindre dette problemet, skriver Knut Storberget i et innlegg i Aftenposten Aften.

Åpenlys narkotikaomsetning er blitt et problem i Oslo. En detaljert samarbeidsavtale mellom politi og utlendingsmyndigheter er nøkkelen for å forebygge og forhindre dette problemet.

Kjøp og salg av narkotika har lenge foregått i full åpenhet på nedre Grünerløkka. Selgerne av narkotika er i hovedsak utlendinger og mange er her som asylsøkere. Det er viktig at asylinstituttet ikke misbrukes. Derfor trenger vi raske reaksjoner. Reaksjoner som svir, både overfor kjøpere, selgere og bakmenn.

En konkret avtale mellom Oslopolitiet, Utlendingsdirektoratet og Politiets utlendingsenhet har nå trådt i kraft.  Et godt og tett samarbeid mellom UDI og politiet vil sørge for asylsøkere som selger narkotika sendes ut av landet bare dager etter at de er tatt for kriminelle handlinger.

Synlig politi og konsekvent oppfølging vil skape trygghet for publikum. Vi har nettopp styrket Oslo politidistrikt med ett hundre nye sivile stillinger. Det betyr at flere polititjenestemenn kan brukes i operativ polititjeneste. Politipostene som nå opprettes og forsterkes i Oslo vil sørge for nærheten til befolkningen. Den første mobile politiposten er allerede på plass nederst på Grünerløkka.

Sterkere samarbeid over profesjonsgrensene vil gi resultater. Vi forventer raske forbedringer etter avtalen som nå er inngått.