Historisk arkiv

VG 18. september

Skivebom av VG

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

VG omtalte sist torsdag en hendelse i Follo, der uvedkommende brøt seg inn på en privat fest og laget bråk og utøvde vold. Politiet blir kritisert for ikke å ha kommet familien tilstrekkelig til unnsetning, skriver justisministeren i et innlegg i VG.

VG omtalte sist torsdag en hendelse i Follo, der uvedkommende brøt seg inn på en privat fest og laget bråk og utøvde vold. Politiet blir kritisert for ikke å ha kommet familien tilstrekkelig til unnsetning.

Jeg kan ikke ta stilling til hendelsesforløpet, men kan si på generelt grunnlag at politiet skal rykke ut når slike episoder skjer.

André Oktay Dahl (H) og Knut Arild Hareide (KrF) velger å slå politisk mynt på saken og hevder at hendelsen har sammenheng med ressurssituasjonen i politiet.

Dette er lettvint og enkel populisme. Politidirektoratet opplyser at Follo har en tilfredsstillende ressurssituasjon sammenlignet med andre politidistrikter. Follo har fått økt sin budsjettramme fra 169 millioner kroner i 2006 til 192 millioner i 2009 og fått midler til å ansette 13 nye medarbeidere i sivile stillinger. Dette gir mer politikraft.

VG knytter hendelsen til et prøveprosjekt med omorganisering av Follo politidistrikt - et prosjekt som jeg blir kritisert for å ha stanset. Det er totalt skivebom. Det er riktig at Follo ble valgt ut som ett av to distrikter for utprøving av en modell med sammenslåing av flere lensmannskontorer til større enheter. Men for å sikre best mulig forankring lokalt har vi valgt å utsette prosjektet. Dermed får vi også anledning til å orientere Stortinget om saken ved framleggelsen av budsjettproposisjonen for 2009-2010 i oktober.

Dette har André Oktay Dahl selv gjort seg til talsmann for. Jeg føler meg derfor ikke truffet av kritikken.