Historisk arkiv

VG, 10. august

Dårlig hukommelse i Frp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Per Sandberg skriver i VG 27. juli at lite har skjedd siden jeg ble justisminister for fem år siden. Han husker åpenbart ikke at han for halvannet år siden slo fast følgende: ”Ingen må komme og si at Odd Einar Dørum gjorde en bedre jobb enn det justisminister Knut Storberget (Ap) har gjort i justissektoren,” skriver justisministeren i en replikk i VG.

Per Sandberg skriver i VG 27. juli at lite har skjedd siden jeg ble justisminister for fem år siden. Han husker åpenbart ikke at han for halvannet år siden slo fast følgende: ”Ingen må komme og si at Odd Einar Dørum gjorde en bedre jobb enn det justisminister Knut Storberget (Ap) har gjort i justissektoren.”

Sandberg påstår videre at jeg er en mann av ”tomme ord”. Etter fem år med rødgrønn regjering har justissektoren blitt styrket med 6,6 milliarder kroner, soningskøen er langt på vei fjernet, rekordmange politistudenter utdannes og vi har fått strengere straffer for vold og overgrep. Bare for å nevne noe. Dette er ikke tomme ord – det er resultater.

En konkret anklage kan jeg imidlertid ikke kan la stå uimotsagt: Sandberg skriver at jeg ”snur på hælen” og ”endrer kurs i takt med overskrifter” når jeg sier at jeg vil diskutere en endring av prioriteringene i kampen mot kriminalitet.

Sandberg og hans parti foretrekker kanskje å følge kartet selv om det ikke stemmer med terrenget. Jeg foretrekker derimot å forholde meg til virkeligheten i arbeidet med å nå målene. Vi må kunne tenke nytt innenfor allerede viktige satsingsområder og rette arbeidet inn mot der det gir best effekt. Faktisk mener jeg politiet skal opprioritere innsatsen mot narkotika og voldskriminalitet, organisert kriminalitet, økonomisk kriminalitet og menneskehandel. Den organiserte kriminaliteten er jo pulsåren i narkotikaomsettingen. Derfor må det være viktigere å ta omsettere og bakmenn fremfor de som sliter med narkotika.

Dette er ikke å endre kurs i takt med overskriftene, Sandberg – det er å endre på prioriteringene for å oppnå bedre resultater.