Historisk arkiv

Innlegg i Adresseavisen 11. mai 2010

Fortsatt ledige stillinger til politistudentene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

258 stillinger i politiet står ubesatt og arbeidsledigheten er lav. All erfaring tilsier at avgangsstudentene fra Politihøgskolen får mulighet til å jobbe i politiet, skriver Terje Moland Pedersen i Adresseavisen.

258 stillinger i politiet står ubesatt og arbeidsledigheten er lav. All erfaring tilsier at avgangsstudentene fra Politihøgskolen får mulighet til å jobbe i politiet.

Det er forståelig at politistudenter som nærmer seg slutten av utdannelsen er opptatt av sine fremtidige jobbmuligheter. Men det er ikke like bra at de er bekymret for om de vil få mulighet til å jobbe med det de har utdannet seg til, nemlig politiyrket. Jeg mener det er mange gode grunner til ikke å bekymre seg for akkurat det.


Jeg har i det siste gjentatt en rekke ganger på spørsmål fra media at vi fra Justisdepartementet har satt av tilstrekkelig med midler til å lønne de som går ut av Politihøyskolen. Så langt er 110 av årets avgangsstudenter fra Politihøgskolen ansatt i politiet. Per 4. mai var 258 politistillinger i politidistrikt og særorgan ledige. Og i tillegg vil det komme til et betydelig antall nye stillinger i Politiets utlendingsenhet knyttet til Regjeringens styrking av arbeidet med retur av utlendinger med 90 millioner kroner.


Jeg registrerer også at tallet på arbeidsledige i politiet er meget lavt. Vi ser av erfaring at de som er villige til å flytte på seg får jobb kort tid etter at de har fullført sin utdanning. Fra fjorårets avgangskull var totalt 319 av de 335 uteksaminerte ansatt i politiet per 1. april. Og på samme tidspunkt sto et tyvetalls politistillinger ledige på grunn av mangel på kvalifiserte søkere.