Historisk arkiv

Aftenposten 21. juni

Tull om polititall

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

I Aftenposten mandag 14. juni ble jeg karakterisert som "uærlig" av Høyre-leder Erna Solberg. Årsaken skal være at jeg lyver om regjeringens satsing på politiet. Slike angrep overrasker meg, skriver justisministeren i et innlegg i Aftenposten.

I Aftenposten mandag 14. juni ble jeg karakterisert som "uærlig" av Høyre-leder Erna Solberg. Årsaken skal være at jeg lyver om regjeringens satsing på politiet. Slike angrep overrasker meg, all den tid regjeringens politisatsing bygger på tre uomtvistelige fakta: Politiet har fått mange flere årsverk, kraftige økninger i budsjettene og de oppklarer flere saker.

Min drøyeste "løgn" skal være at regjeringen har som målsetting å tilføre politiet 1100 nye årsverk i løpet av 2009 og 2010.

Jeg skal la personkarakteristikkene ligge og konsentrere meg om innhold: Nye tall fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet viser at det nå er 1 637 flere årsverk i politi- og lensmannsetaten enn da den rødgrønne regjeringen tiltrådte høsten 2005. Bare det siste året er det blitt hele 754 flere årsverk i politiet. I tillegg får vi anslagsvis 230 årsverk som følge av at polititjenestemenn nå jobber én time mer i uken, og budsjettet for 2010 gjør det mulig å øke antall politiårsverk med 106, med virkning fra 1. august. Utvidelsen av politiets utlendingsinternat på Trandum vil føre til ytterligere årsverk. Legger vi disse satsingene sammen, ser vi at regjeringens ambisjon om 1100 nye politiårsverk i 2009 og 2010 vil bli oppfylt. Det er ikke et vanskelig regnestykke.