Historisk arkiv

Aftenposten, 20. oktober

Informerer gjerne Stortinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Aftenposten skriver at dersom jeg ikke hadde tilbudt meg å redegjøre for Stortinget om spørsmål knyttet til angrepene 22. juli, ville det gitt «inntrykk av at justisministeren og Regjeringen vegrer seg mot kritikk». Her forsøker Aftenposten å konstruere en konflikt som ikke eksisterer, skriver justisministeren.

Aftenposten skriver på lederplass (onsdag 19. oktober) at dersom jeg ikke hadde tilbudt meg å redegjøre for Stortinget om spørsmål knyttet til angrepene 22. juli, ville det gitt «inntrykk av at justisministeren og Regjeringen vegrer seg mot kritikk». På reportasjeplass følger Aftenpostens journalist opp med å skrive at en «presset Storberget skrev brev til Stortingets presidentskap».

Her forsøker Aftenposten å konstruere en konflikt som ikke eksisterer. Jeg føler meg ikke presset til noe som helst, og jeg vegrer meg på ingen måte for å informere Stortinget om det arbeidet som nå gjøres. Tvert i mot har Stortinget allerede ved flere anledninger blitt informert om oppfølgingen etter 22. juli: Jeg redegjorde for angrepene i trontaledebatten, og forsvarsministeren og jeg informerte nylig spesielt om terrorberedskapen i den utvidede utenriks- og forsvarskomité, med justiskomiteen til stede. I tillegg har Regjeringen redegjort skriftlig om angrepene i budsjettforslaget, og vi ser for oss å gi ytterligere informasjon knyttet til 22. juli når justiskomiteens budsjett behandles i Stortinget tidlig i desember.

Dette fremkom tydelig av mitt brev til Stortinget. Jeg registrerer at til tross for at Aftenposten ble gjort oppmerksom på dette i går, valgte avisen ikke å omtale det.